Rodinné vinařství Vondrák začalo s výrobou vín v devadesátých letech. V současné době hospodaří na 12 ha vinic, které se rozkládají na jižních svazích břehu řeky Labe. Půdy, které jsou zde kamenité – opukové, příznivě ovlivňuje mikroklima ve vinici. Toto vše ve spojení s kvalitními evropskými odrůdami je předurčeno k výrobě špičkových přívlastkových vín.

„Víno se dělá na vinici“ je motto Luďka Vondráka, který se s jeho vinařstvím odlišuje od ostatních komerčních tím, že se nutně nepouští do klučení starých vinic a výsadby vinic mladých dávajících vína řídká bez známek terroir. Využívá naopak vinic i přes 30 let starých, kde se pečlivě stará o každý keř. Takové vinice nemají velkou úrodu, ale spolu s vysokou prokořeněností půdního horizontu dodává vínu obrovský extrakt.

Technologie výroby u bílých vín je pomletí hroznů, odstranění třapiny, dle potřeby naležení, chlazení případně ohřátí, zakvašení, po prokvašení 1-2 přetáčky, čeření a krášlení, filtrace, lahvování. U červených vín je technologie podobná jen kvašení proběhne s bobulemi pro uvolnění barviv, dle potřeby aktivace jablečno-mléčné fermentace pro snížení kyselosti.

Pěstované odrůdy jsou Ryzlink rýnský, Muller – Thurgau, Tramín červený, Modrý Portugal, Kerner, Svatovavřinecké, Rulandské šedé, Červený ryzlink, Rulandské bílé, Pálava.