Vinařství Podrábský je malé rodinné vinařství, které bylo založeno v roce 2013. Pěstování vinné révy a výrobě vína se rodina Podrábských věnuje od roku 1969, kdy absolvovali vinařskou školu ve Valticích na Moravě. Do svého vinařství vkládají dlouholeté zkušenosti z jejich působení v zámeckém vinařství v Roudnici nad Labem.

Hrozny pro výrobu vín nakupují z Ovocnářství Ing. Matouška v Blahoticích u Slaného. Toto ovocnářství obhospodařuje 36 ha ovocných sadů a 15 ha vinic na velmi kvalitní svažité viniční trati Ovčáry, která patří do Mělnické vinařské podoblasti. Z bílých odrůd se zde pěstují: Müller Thurgau, Muškát moravský (MOPR), Chardonnay, Sauvignon, Rulandské šedé i Pálava. Z modrých odrůd: Dornfelder, Modrý Portugal, Rulandské modré (Pinot Noir) a Rubinet. Svatovavřinecké máme z viniční trati Na vinicích z Jeviněvse, která rovněž patří do Mělnické podoblasti.

Hrozny jsou lisovány v  Jeviněvském vinařsví, se kterým je vinařství v úzké spolupráci. Výroba vín, jejich školení, zrání a následně i lahvování, probíhá již ve vinařství v novém sklepě v Roudnici nad Labem.

Bílá vína kvasí a zrají v nerezových nádobách s možností regulace teploty - hlavně v době kvašení. Červená vína dozrávají v malých dubových sudech. Všechna vína lahvují tak, jak postupně nazrávají.


Při výrobě se soustředí především na kvalitu a tím pádem také o udržení svého dobrého jména mezi vinaři a milovníky vín.

Vinařství se může pochlubit celou řádkou ocenění získaných na soutěžích vín jako Galerie Rulandských vín v Kyjově, Vinařské Litoměřice, Litoměřický hrozen a opakovaně i na Národní soutěži vín pro oblast Čechy.

V zahraniční uspěli na soutěžích v Srbském Vrsaci, několikrát na Slovenském salonu v Bojnici a na Mezinárodním konkurzu Müller Thurgau ve Valle di Cembra u Trentina v Itálii.