Když delikatesy, tak nemůžeme opomenout dobré kvalitní paštiky, džemy a zavařeniny, které se v této sekci podle nás prostě musí objevit. Vybrali jsme pro Vás Rodinnou konzervárnu Via Delicia, která splňuje vše, co chceme v sekci delikates nabídnout…

Bezchlebovu rodinnou konzervárnu najdete v Zábřehu. Jedná se o malou manufakturu, kterou tvoří 10 zaměstnanců. Založil ji Olin Bezchleba v roce 2011 po 18 letech působení v gastronomii a potravinářském průmyslu.

K založení vlastní značky Via Delicia byla inspirace francouzskými lokálními trhy, které poznal během svého působení ve Francii, a především nález staré knihy o zavařování z roku 1925. Majitelka této knihy, zřejmě hospodyně ze statku, si do ní pečlivě zapisovala své poznatky a recepty.

Bohatost čerstvých surovin od pozdního jara do podzimu a zároveň omezené možnosti uchování potravin ji vedly k využívání tehdy moderní konzervace sterilování v zavařovacích sklenicích. Zásoby pak vydržely celou zimu až do jara. Zpracovávalo se vše ze zahrady, dvorku, rybníku i lesa.

Některé recepty jsou ponechány v původní podobě, jiné jsou mírně upraveny a na dalších se ještě pracuje. Produkty jsou vyráběny z velké části ručně!

Cílem konzervárny je pokračovat ve výrobě kvalitních delikates, které budou pocházet z poctivých surovin. Na složení výrobků si velice zakládají, a tedy v nich nenajdete v nich žádné konzervanty. Ve složení džemů nalezneme pouze přírodní citrusový pektin.

Kdo vyzkoušel, nechtěl jinak!